Bemutatkozás
A rendszer

A 3D Vertical függesztő Plus forradalmian új lehetőségeket kínál:

  • a rehabilitáció területén,
  • a nyak, gerinc, váll, csípő, térd, boka és egyéb mozgásszervi problémák megoldásában,
  • az amatőr és élsportolók felkészítésekor a speciális izomerő fejlesztésében és stabilitásában

A 3D Vertical függesztő Plus rendszer segítségével megvalósítható a három dimenzióban szabályozható gyakorlótér a prevencióban, a mozgásterápiában és a sportban egyaránt. Az elasztikus ellenállások szerepe a rendszerben többféle: izomerősítéskor progresszió, tehermentesítés vagy mindkettő, ez akár egy gyakorlaton belül is változhat.

Mozgó szerkezetének köszönhetően hihetetlen helyzetek megoldására alkalmas: felgyorsítja az izmok erősítését, elősegíti az ízületek kimozgatását és támogatja a sérülések teljes körű kezelését. Egy bokasérülés például a 3D Vertical függesztő Plusszal akár három-négy nap alatt rendbe hozható úgy, hogy a kezelést követően teljes mértékű munkát képes végezni bárki, szemben a hagyományos rehabilitációval, ahol ez két-három hetet is igényelhet.

A rendszer elemei:

  • A vertikális függesztő, melynek alapja egy egyedileg rögzített, tükörfelülettel kiegészített bordásfal.
  • Csatlakozó elemek, amelyekhez karabinerekkel rögzíthetők az elasztikus ellenállások és a szabályozható hosszúságú kötelek. Ezek végére pedig hevederek és kapaszkodók kapcsolhatók.
  • A mennyezetre rögzített, sínen gördülő elem, amely a tengelye körül forog.
...

Személyes történetem

Bartalosné Csák Judit gyógytornász vagyok, a 3D Vertical függesztő Plus rehabilitációs központ vezetője. Személyes tapasztalatom inspirált arra, hogy a rehabilitáció területén valami teljesen újat alkossak. Tornász karrierem egy sportsérülés miatt kettészakadt, ekkor a legjobb megoldásnak az tűnt, hogy a bal térdemből a külső és belső porcokat eltávolítsák.

Töretlen sport iránti szeretetemnek köszönhetően folyamatosan bővítettem szaktudásomat, melyeket munkám során is alkalmaztam és külföldön is kamatoztattam. Több mint két évtizedes eredményes külföldi munka után 2006-ban nagy reményekkel hazatértem családommal és megműttettem az azóta elhasználódott térdemet.

Azonban a gondos, hagyományos eszközökkel, módszerekkel történő rehabilitáció sajnos nem hozott eredményt. Elkeseredésemnek köszönhetően kezdtem kutatni egy olyan különleges módszer, illetve gép iránt, ami hatékonyan alkalmazható és nem káros az egészségre. Így fedeztem fel a 3D függesztő rendszert. A meglévő rendszert továbbfejlesztettük, és létrehoztuk a világon első 3D Vertical függesztő Plust.


Ismerje meg az Alapítót!
Alkalmazási területek
Mozgassa az egeret a kártyákra a több információért az egyes kategóriákban!
Műtét utáni rehabilitáció
A különböző testrészek felfüggesztésével, az izmok kimozgatása és a megnyújtása által, hihetetlenül gyors, fájdalommentes felépülés érhető el.
Sportsérülések
Nemcsak tehermentesíteni lehet nyújtással a sérült területet, hanem az ellenállásokkal az izomzatot már a rehabilitáció korai szakaszában könnyedén újra lehet építeni.
Ízületek
Az ízületek és a körülötte lévő izmok nyújtásával és erősítésével növelhető teherbíró képességük, továbbá fejleszthető működésük.

Gerinc-
problémák, fájdalmak

Tehermentes felfüggesztett állapotban nyújtással és a körülötte lévő izmok erősítésével megszüntethető a fájdalom, zsibbadás, és a gerincferdülés is. Továbbá, a kisebb gerincsérvek visszahúzódása is megvalósítható.
Váll, könyök, csípő, térd és boka
Tehermentesített helyzetben lazíthatók és erősíthetők és mobilizáló nyújtó gyakorlatok végezhetők, melyek elősegítik a gyors regenerálódást.
Agyvérzés
A részleges bénulások rehabilitációján belül a járás tanulását, stabilitását, mozgáskoordináció fejlesztését a szerkezettel fel lehet gyorsítani.
Speciális edzés
A speciális képesség fejlesztő gyakorlatok növelik a hobbi és élsportolók rugalmasságát, gyorsaságát, reflexét. A rugalmasabb, erősebb, lazább izomzatnak köszönhetően megelőzhetők a sportsérülések.
Megelőzés
Az izomerő fejlesztését az ellenállások használatával egészséges formában érjük el, mert nem éri nyomó hatás az ízületeket erősítése közben. Egyszerre történik az izmok nyújtása és lazítása, ami a nagy sportteljesítmények és a fájdalommentes hétköznapok alapja.
Sikertörténetek
A mindennapi életben
Hihetetlen eredmények érhetőek el a 3D Vertical függesztő Plus szerkezet segítségével, amit a páciensek történetei is alátámasztanak:

A gerinc problémával érkező, kiegyenesedni nem tudó betegek, már egy kezelés után is egyenesen távoznak.

Folyamatosan érkeznek az ország különböző területéről olyan páciensek, akik a térdműtétjük után, noha minden lehetőséget kipróbáltak, mégsem tudták kinyújtani a lábukat. Egy betegünk 9 évvel a síbalesete után érkezett hozzánk és már három kezelés után jobban hajlott a térde, mint az elmúlt években. Hasonlóan egy kutyasétáltatás közben eltört könyök öt alkalmat követően jelentősen javult és idővel sikerült az eredeti állapotot is visszaállítani.

Egy páciensünknek a hétvégi kirándulás során kifordult a bokája, azonban munkája miatt nem volt ideje kipihenni a sérülést. A speciális gyakorlatoknak köszönhetően négy nap után, teljes értékűen és fájdalommentesen tért vissza a mindennapi életbe.

Egy stroke-on átesett betegünket kezdetben a felfüggesztés mellett két oldalról támogatni kellett a járástanulásnál, majd a negyedik alkalom után már egyedül is képes volt megtenni néhány lépést.

A sport életben

Az élsportolók műtét utáni rehabilitációjánál is rendkívüli eredmények érhetők el a 3D Vertical Függesztő Plus rendszerrel, mivel a felépülési idő akár felére is csökkenthető miközben a speciális gyakorlatoknak köszönhetően tökéletes állapotban térhetnek vissza a pályára. Számos élsportoló terápiája meggyőzően támasztja ezt alá.


Iváncsik Tamásnak, a magyar kézilabda válogatott egykori játékosának keresztszalag szakadás utáni rehabilitációja a hagyományos hat hónapról négy és fél hónapra csökkent és visszatérve a válogatottba a felkészülési mérkőzések egyik legjobban teljesítő játékosa volt. Rendszeresen járt lazítani a mérkőzések előtt annak érdekében, hogy még rugalmasabb és gyorsabb legyen a pályán.


Egy amerikai futballista egy éves gerincsérülése, melyre a hagyományos terápia nem járt eredménnyel, négy alkalom után fájdalommentessé vált és megerősítve tért vissza.


Egy extrém biciklistának sportsérülés következtében két keresztszalagja elszakadt és részleges idegpálya bénulás következtében lábfeje nem mozgott. Nyolc héttel a műtét után két mankóval érkezett és fél óra alatt a felfüggesztett módszerrel megtanult járni és mankó nélkül távozott. Ez nem egyedi eset, sportolók különböző műtétei után többször megtörtént.

Rólunk mondták
Gyakorlatok
Mozgassa az egeret a kártyákra a több információért az egyes kategóriákban!
Rehabilitáció
A rehabilitációnál, a különböző testrészek felfüggesztésével - ami egyszerre a kimozgatást és a megnyújtást is jelenti - fájdalommentes mozgás, valamint hihetetlen gyors, stabil felépülés érhető el.
Mozgásszervi problémák
Mozgásszervi problémáknál a tehermentesítő és rögzítő hevederek használatával a folyamat hatékonysága, fokozatai és fájdalom mentessége biztosítható, valamint a sérülésveszély is minimalizálható.
Koordináció fejlesztés
Koordináció fejlesztésnél a heveder négy irányból ható erőkomplexummal van felfüggesztve, ezért minden irányú mozgásra reagál.
Izomerő fejlesztés
Izomerő fejlesztés esetében a multidirekciós erőtér háromdimenziós gyakorlást tesz lehetővé. Az ellenállások különböző helyen és sorrendben kapcsolhatók be a térben, ezáltal több fázisú gyakorlatsort diktálhatunk. A tetszőleges helyen elhelyezett rögzítő, ill. tartó hevederekkel a mozgási tartományt szakaszokra bonthatjuk, ezáltal a gyakorlatok fokozatosságát növeljük.
Izomnyújtás
A hevederek és ellenállások szinte végtelen kombinációjának köszönhetően, a normál izomnyújtáson felül, meghökkentő pozíciók érhetők el, amelyek a nehezen elérhető izmok nyújtását is lehetővé teszi.
Speciális sport edzések
Bartalos Béla, többszörös magyar válogatott és volt világ válogatott kapus edző által használt speciális kézilabdakapus képzés, amely rendkívüli gyakorlatokat tesz lehetővé és kimagasló eredményeket produkál. A kapus képzésen kívül, számos sport területén is hatékony eredmények érhetőek el.
Kollégák
Bartalos Béla
kézilabda edző,tulajdonos
Balatonalmádi
Bartalosné Csák Judit
3D Vertical terapeuta,tulajdonos,ügyvezető
Balatonalmádi
Bartalos Zsolt
3D Vertical terapeuta,tulajdonos,ügyvezető
Balatonalmádi
Lapis Kitti
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Balatonalmádi
Kardos Kitti
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Balatonalmádi
Kléri Ágnes
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Balatonalmádi
Kakuk Noémi
fizioterapeuta
Balatonalmádi
Sztankay-Hámori Nóra
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Budapest
Simonek Zsófia
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Budapest
Lénárth-Magyar Petra
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Győr
Lengyel-Jámbor Veronika
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Győr
Rádler Kata
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Győr
Kulcsár Gergely
3D Vertical gyógytornász,fizioterapeuta
Székesfehérvár
Kapcsolat
A PARKOLÁSI LEHETŐSÉG ÉS AZ AKADÁLYMENTESÍTETT MEGKÖZELÍTÉS MINDEN HELYSZÍNEN BIZTOSÍTOTT!
Balatonalmádi
8220 Balatonalmádi, Dugonics utca 20/A
+36-70-3212-993
Térkép mutatása
Győr

9026 Győr, Hédervári út 54.

+36-70-7732-123
Térkép mutatása
Budapest
1034 Budapest, Selmeci utca 19.
+36-70-9404-777
Térkép mutatása
Székesfehérvár
Székesfehérvár, Seregélyesi út 92. (CMed Rehabilitációs és Diagnosztikai központ)
+36-22-200-664
Térkép mutatása
Sopron

9400 Sopron, Határdomb út 2. (Ikva Medical Center)

+36-99-200-400
Térkép mutatása